Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ: Πολύ Μεγάλες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Και Διανομής Τροφίμων Έχουν Πρόσφατα Εκραγεί ή Καεί

 Καθώς τα τρόφιμα παραμένουν αβέβαια στον ορίζοντα χάρη στις κυρώσεις των ΗΠΑ και τον αποδεκατισμό της οικονομίας από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα. Από την αρχή του έτους, υπήρξαν πολλές πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων που έχουν εκραγεί ή καεί ολοσχερώς σε όλες τις ΗΠΑ.

ΗΠΑ, φυτά τροφίμων, εξερράγη, κάηκε,

πόλεμος για τα τρόφιμα

Αυτή την εβδομάδα, μια μονάδα επεξεργασίας λαχανικών και ξηρών καρπών στο Dufur του Όρεγκον τυλίχθηκε στις φλόγες για άγνωστους λόγους.

«Τα φώτα τρεμοπαίζουν. Άκουσαν μια έκρηξη και πήγαν εκεί για να το ελέγξουν και ξέσπασε φωτιά», σύμφωνα με μια αναφορά που έγινε στα αρχεία Wasco County 911 που αναφέρονται στο αρχείο καταγραφής του σερίφη της κομητείας Wasco.

Ο ανεξάρτητος διανομέας φυσικών, βιολογικών και μη ΓΤΟ τροφίμων που απασχολεί περίπου 150 άτομα, κάηκε ολοσχερώς.

Μια εβδομάδα πριν από αυτή τη φωτιά στο Όρεγκον, μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο Κόνγουεϊ του Νιού Χάμσαϊρ. Μετά από καύση για 16 ώρες, πολλά συνεργεία της πυροσβεστικής έσβησαν τελικά τη φωτιά στο East Conway Beef and Pork , αλλά η εγκατάσταση έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Την ίδια εβδομάδα, στο Salinas της Καλιφόρνια, μια τεράστια φωτιά στο Taylor Farms Processing Facility οδήγησε στην εκκένωση των κατοίκων καθώς έκαιγε για περισσότερες από 17 ώρες. Η Taylor Farms είναι μια μεγάλη γεωργική εταιρεία που επεξεργάζεται και παραδίδει πολλά από τα κιτ σαλάτας που εμφανίζονται στα παντοπωλεία. Τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς διερευνώνται αυτή τη στιγμή.

Λίγες εβδομάδες πριν από αυτό, μια τεράστια πυρκαγιά έπληξε ένα κέντρο διανομής Walmart στο Πλέινφιλντ της Ιντιάνα, όπου περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι έστελναν τρόφιμα και άλλες προμήθειες σε όλη την περιοχή. Η φωτιά κατέστρεψε την τεράστια επιχείρηση έκτασης 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών ποδιών.

Την ίδια εβδομάδα, μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις τροφίμων του είδους της στο Νότιο Τέξας έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Πριν καεί, η εγκατάσταση Rio Fresh στο Σαν Χουάν του Τέξας μεγάλωσε, συσκεύασε και απέστειλε μια ποικιλία προϊόντων που καλλιεργούνται στο Τέξας, όπως το Texas 1015 Sweet Onions, πεπόνια, χόρτα, λάχανο και λάχανο. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι προς το παρόν άγνωστη.

Στο Χέρμιστον του Όρεγκον, τον Φεβρουάριο, μια τεράστια μονάδα επεξεργασίας τροφίμων εξερράγη ξαφνικά, τραυματίζοντας 7 από τους σχεδόν 400 υπαλλήλους που εργάζονται στο εργοστάσιο της Shearer's Foods. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια της έκρηξης που προκλήθηκε κοντά σε λέβητα είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν είναι μόνο οι μονάδες παραγωγής και διανομής τροφίμων. Στη Maricopa της Αριζόνα, τον Μάρτιο, μια τεράστια πυρκαγιά εξαφάνισε το Maricopa Food Pantry που μοιράζει τρόφιμα στους λιγότερο τυχερούς. Πάνω από 50.000 λίβρες τροφίμων καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που κράτησε για 24 ώρες. Η φωτιά είναι επίσης υπό έρευνα.

Γεγονός είναι ότι από πέρυσι, περισσότερες από δώδεκα από αυτές τις πυρκαγιές και εκρήξεις έχουν σημειωθεί σε κέντρα επεξεργασίας και διανομής τροφίμων.

Για να είμαστε σαφείς, οι πυρκαγιές σε γενικές αποθήκες είναι αρκετά συχνές. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες απαντούν σε περισσότερους από 1.000 ετησίως. Ωστόσο, η κύρια αιτία αυτών των πυρκαγιών είναι ο εμπρησμός. Επιπλέον, οι πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων δεν είναι τόσο συχνές και συμβαίνουν πολύ λιγότερο συχνά .

Το να ισχυριστεί κανείς ότι όλα αυτά τα περιστατικά σχετίζονται θα ήταν καθαρή εικασία. Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της αλυσίδας εφοδιασμού και των διαφαινόμενων ελλείψεων τροφίμων, η ίδια η ιδέα της υποδομής ζωτικής σημασίας να καίγεται στο έδαφος για οποιονδήποτε λόγο, είναι τουλάχιστον ανησυχητική .

ΠηγήTheFreeThoughtProject.com

Δεν υπάρχουν σχόλια