Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το χρυσοπληρωμένο matrix της " Πράσινης & Κυκλικής Οικονομίας"

  












Το θέμα της εκπομπής αφορά την "Πράσινη και Κυκλική Ανακύκλωση", όπως μας την λένε, αλλά ουσιαστικά, όπως θα διαπιστώσετε, αφορά την ... Ανύπαρκτη "Ανακύκλωση" ή ακριβέστερα, την Ανακύκλωση της Τοξικότητας.

Τι κι αν καταναλώνονται τεράστια ποσά ετησίως, είτε από τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε.- που κι αυτά δικά μας χρήματα είναι- για την δήθεν "πράσινη ανάπτυξη" και την δήθεν "κυκλική οικονομία"; Τι κι αν πληρώνουμε πρόστιμα εκατομμυρίων ετησίως στην Ε.Ε ως χώρα, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ανακύκλωση... το πρόβλημα εμμένει και η κοροϊδία και η απάτη συνεχίζεται.
Αφορμή της εκπομπής οι "καφέ και μωβ κάδοι ανακύκλωσης" που θα γεμίσουν τους στενούς δρόμους της Πάτρας, μαζί με τους "μπλε" ήδη υπάρχοντες που όπως μας ενημερώνει η κ. Βαγενά: "..Αν δούμε το περιεχόμενο τους, τελικά καταλήγει στους ΧΥΤΑ και θάβεται ουσιαστικά μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές σε αυτή την πόλη, όπως και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος... είναι πολύ λίγα τα εργοστάσια τα οποία καίγονται κατ' επανάληψη ακριβώς γιατί δεν κάνουν την εργασία τους και κάποιοι μιλούν ακόμα και για μαφία ανακύκλωσης..."

Δηλαδή, όχι μόνο δεν μπορούμε να μιλάμε για "ανακύκλωση", αφού  τελικά, όλο το περιεχόμενο των μπλε κάδων, χωρίς καμία διαλογή, καταλήγει στις χωματερές, αλλά και το πλαστικό δεν μπορεί να ανακυκλωθεί!!! 
Όπως και το αλουμίνιο, δηλαδή όλα αυτά τα μεταλλικά κουτιά και που όσο και να ανακυκλωθούν μόνο τοξικότητα μπορούν να προσφέρουν.

".. Πληρώνουμε 127.000.000 ευρώ κάθε χρόνο πρόστιμα για τα μη ανακυκλώμενα πλαστικά μόνο... υπάρχουν πρόστιμα για τα πάντα... αλλά ειδικά για τα μην ανακυκλώμενα πλαστικά " μας λέει η κ. Βαγενά και συνεχίζει: "...Γιατί βάλανε κι αυτές τις ρήτρες, γιατί πραγματικά τα πλαστικά δεν ανακυκλώνονται... δύσκολα θα δώσουν ένα προϊόν που θα μπορεί να ξαναμπεί στην κυκλοφορία και ειδικά, όσον αφορά τα τρόφιμα, είναι απαγορευτικό! Δηλαδή δεν μπορεί να μπει σε ανακυκλώμενο πλαστικό ένα οποιοδήποτε υγρό ή τροφή που θα καταναλώνουν άνθρωποι...".



Είναι περιττό να επισημάνουμε βέβαια ότι το πλαστικό κυριαρχεί παντού εκτός από τα... καλαμάκια του καφέ που αντικαταστάθηκαν με χάρτινα για να ... σωθεί ο πλανήτης!

Τι γίνεται λοιπόν όλο αυτό το πλαστικό που συσσωρεύεται σε όλα αυτά τα εργοστάσια ανακύκλωσης που έχουν ανοίξει; 
"... Γιατί αυτή την στιγμή, δεν είναι μόνο ότι παράγουμε πλαστικό συνέχεια και ειδικά μέσω αυτής της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, αλλά εισάγουμε και πάρα πολλούς τόνους πλαστικού, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να ανακυκλώσουμε και γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να ανακυκλωθεί το πλαστικό... Γι αυτό  όσα εργοστάσια ανακύκλωσης έχουν ανοίξει, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να ανάβει η μια πυρκαγιά μετά την άλλη και να καίγονται αυτά τα συγκεκριμένα εργοστάσια τα οποία πήραν πακτωλό χρημάτων για να ανοίξουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πράσινη και κυκλική οικονομία.." μας απαντά η κ. Βαγενά.

Είναι μεγάλη η λίστα με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα σε αυτά τα εργοστάσια ανακύκλωσης, τα οποία άνοιξαν βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί της λεγόμενης "κυκλικής οικονομίας".
"Καταρχήν φτιάχνεις εργοστάσια και δεν έχεις πυρασφάλεια; Πώς ανάβει η  μία φωτιά μετά την άλλη και δεν έχει επενέβη ένας εισαγγελέας;..." διερωτάται η κ. Βαγενά και η πληροφορία που μας δίνει, απαντά στο γιατί συμβαίνουν τόσες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν μιλάει!

"... Τις πυρκαγιές τις ανάβουν, γιατί μαζεύουν διάφορα βιομηχανικά και βιοτεχνικά απόβλητα που δεν πρέπει να τα μαζεύουν... ή μαζεύουν πλαστικά που τελικά δεν ανακυκλώνονται κι αυτό το προϊόν που θα παράξουν, αυτό το κακό πλαστικό που παράγει η ανακύκλωση του πλαστικού, μέχρι το 2018 το απορροφούσε η Κίνα... Από το 2018 που σταμάτησε η Κίνα να απορροφά το κακό πλαστικό που φτιαχνόταν από ανακύκλωση τους έμενε το πλαστικό και δεν είχαν τι να το κάνουν!!..κι έτσι και χρήματα δεν έβγαζαν αλλά κι όλα αυτά τα εργοστάσια έχουν χρηματοδοτηθεί με κονδύλια δικά μας... ουσιαστικά είναι εκεί για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, εμάς τους πολίτες και να τρώνε τα χρήματά μας χωρίς να κάνουν ανακύκλωση!...".

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους, για το πόσο γελοία είναι τα πράγματα και ότι ουσιαστικά έχουν στήσει έναν ακόμα μηχανισμό για να υφαρπάζουν πακτωλούς δημόσιου χρήματος, φαίνεται από την επίσημη σελίδα του ΕΟΑΝ, του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. 
Ο ΕΟΑΝ είναι ένα ακόμα ΝΠΙΔ, το οποίο υποτίθεται βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά ενεργεί ανεξέλεγκτα και είναι υπεύθυνος για θέματα εναλλακτικής διαχείρισης και της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων. Παρόλα  όμως τα εκατομμύρια που τον χρηματοδοτούμε, φαίνεται ότι ο ΕΟΑΝ σφυρίζει αδιάφορα για το ακριβώς συμβαίνει με την "ανακύκλωση". Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα εκατομμύρια προστίμων ετησίως από την. Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ούτε σελίδα δεν μπορούν να φτιάξουν για να ενημερώσουν..." σχολιάζει η κ. Βαγενά και αυτό εύκολα θα το διαπιστώσει όποιος μπει στην επίσημη σελίδα του οργανισμού. 
Όπως θα διαπιστώσει επίσης και σύμφωνα με όσα μας παρουσιάζει η κ. Βαγενά από το site του οργανισμού, ότι από όλους αυτούς τους διαφόρων αποχρώσεων κάδους που θα έπρεπε να υπάρχουν για κάθε υλικό ξεχωριστά,  εμείς έχουμε μόνο τους "μπλε κάδους" που καταπίνουν όλα και τα πάντα! 

 Σίγουρα, δεν μπορούμε να μιλάμε για "ανακύκλωση". 

Η  μόνη "ανακύκλωση" που συμβαίνει είναι στην στην τοξικότητα και στην διαρκή μόλυνση του περιβάλλοντος, με τραγικές συνέπειες στην υγεία μας, καθώς όλες αυτές οι τοξικές ουσίες καταλήγουν στον οργανισμό μας, συσσωρεύονται με τα χρόνια και δεν αποβάλλονται!!.

Όσο για αυτούς τους κάδους που βρίσκονται μπροστά σε κάποια μεγάλα super-market για την ανακύκλωση χαρτιού ή γυαλιού μας απαντά η κ. Βαγενά:
"..Αυτή είναι η πολιτική της χώρας με τόσα εκατομμύρια που πληρώνουμε; Αν θα βάλει το μεγάλο super market απ'έξω;.. Αυτό έχει πληρωθεί για να βάλει κάδο... έχει πληρωθεί από τα κονδύλια της Ε.Ε. για την "πράσινη και κυκλική οικονομία"! πακτωλοί χρημάτων..." και συνεχίζει παρακάτω"... Μέχρι και εφοπλιστές έχουν ανακατευτεί και επιδοτούνται γιατί βάζουν πλοία να μαζεύουν τα πλαστικά από την θάλασσα... έχουν μπει και αυτοί στο παιχνίδι και όσοι έχουν πάρει... και ανοίγουν εργοστάσια και θα δείτε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον Μυτιληναίο... αυτοί οι 5 που είναι στο χρηματιστήριο... οι μπροστινοί του τραπεζίτη που έχουν εταιρίες και μας φτιάχνουν ένα μάτριξ ότι θα γίνει κυκλική οικονομία..."

Όλοι στο παιχνίδι λοιπόν,  ένα ακόμη παιχνίδι που στήνεται στις πλάτες μας, οι οποίοι και θα βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη για την "πράσινη και κυκλική οικονομία", στο όνομα της οποίας, όπως μας ενημερώνει η κ. Βαγενά, τώρα θα συμπιέζουμε και θα θάβουμε τα σκουπίδια μας σε χρυσοπληρωμένους μεταλλικούς κάδους, μισό μέτρο κάτω από το έδαφος, μέσα στις μυρμηγκοφωλιές που ονομάζουν "πόλεις" για να μην περνάει το σκουπιδιάρικο κάθε μέρα... 

Και όλα αυτά γιατί; Μήπως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που δεν έχει χαραχθεί μια πραγματική  εθνική στρατηγική για την ανακύκλωση των σκουπιδιών μας; 

"... Μόνο να διαχειριστούμε όλα αυτά τα εκατομμύρια που πληρώνουμε ως πρόστιμα... δεν λέω για τα τρισεκατομμύρια που έχει εξασφαλίσει ο Αρτέμης Σώρρας για την χώρα και για να αποπληρωθεί το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος... Αυτά τα χρήματα που εισπράττουν κάθε μέρα για την διαχείριση μόνο των σκουπιδιών και πλαστικών, αν μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε όπως προβλέπει η Ελλήνων Συνέλευσις" στις προγραμματικές της δηλώσεις, να γίνουν δικά μας εργοστάσια σε κάθε Δήμο, να επιλέγουμε εμείς τις συσκευασίες που θα τα συσκευάζουμε, τα προϊόντα θα τα παράγουμε εμείς και δεν θα βγαίνει τίποτα σε πρώτη ύλη έξω, γιατί όλα θα μεταποιούνται στον τόπο μας και δεν θα υπάρχει ανεργία, δεν θα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, περιβαλλοντικό πρόβλημα.. δεν θα υπάρχει τίποτα από όλη αυτή την κοροϊδία, την αφαίμαξη και την τοξικότητα που διαιωνίζεται σε αυτή την χώρα...το θέμα είναι ατελείωτο... καταλήγει η κ. Βαγενά "... και η αγανάκτηση πλημμυρίζει γιατί ό,τι και να πιάσεις σε αυτή την χώρα... βρωμάει πραγματικά".

Και αυτή είναι η αλήθεια γιατί όποιον τομέα του δημόσιου βίου μας ακουμπήσεις, λερώνεσαι από τα σκάνδαλα, την διαφθορά και την ανυπαρξία της πολιτείας... αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προστατεύει, να προασπίζεται και να διασφαλίζει εμάς τους πολίτες.
Με λίγα λόγια, μας κάνουν τον βίο ...αβίωτο σε όλα τα επίπεδα και έχουν το θράσος να ζητάνε ξανά την "εντολή" μας για να συνεχίζουν να μας... "καθαρίζουν"! 
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι οι μόνοι υπεύθυνοι όμως για να καθαρίσουμε τον Οίκο μας από πάσης φύσεως "σκουπίδια" και "τοξικά απόβλητα", είμαστε εμείς οι ίδιοι... και είναι η ώρα να το κάνουμε όλοι μαζί. 
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε  να κτίσουμε την δική μας Πολιτεία, το ελληνικό κράτος, όπως ακριβώς μας πρέπει και μας αξίζει.





ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.

ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ...

ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ
Ή ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΩΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια