Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο «δώρο» 6,8 εκατομμύρια ευρώ από Μαξίμου σε 7 ιδιωτικά καθεστωτικά κανάλια

 


Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά τυπώθηκε σε ΦΕΚ, η απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου, δηλ. του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσει με άλλα 6,8 εκατομμύρια ευρώ, 7 ιδιωτικά καθεστωτικά κανάλια με πρόσχημα… τον πόλεμο της Ουκρανίας!

Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφική ομάδα των Data Jοurnalists, η δέσμευση – «δώρο» της κυβέρνησης απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια διατυπώθηκε προεκλογικά με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου 2023 και υλοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Αφορά σε όλες τις εισφορές των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας για το έτος 2022 προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι επιλεκτική κι αφορά μόνο στους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς (Mega, Alpha, ΣΚΑΪ, Open, Star, ANT1, Μακεδονία TV), δηλαδή όχι το σύνολο των έντυπων και ηλεκτρικών ΜΜΕ της χώρας και, ασφαλώς, όχι το σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

Δείτε στο παρακάτω link όλη την έρευνα:

https://www.datajournalists.co.uk/2023/10/27/neo-doro-6-8-ekat-eyro-apo-maximoy-sta-kanalia/: Νέο «δώρο» 6,8 εκατομμύρια ευρώ από Μαξίμου σε 7 ιδιωτικά καθεστωτικά κανάλια

Τα συγκεκριμένα ιδιωτικά κανάλια είναι προφανές πια σε όλους ότι λειτουργούν ως γραφεία τύπου της Νέας Δημοκρατίας και των μαϊντανών των κομμάτων.

Είναι δε, εδώ και πολλά χρόνια χρεοκοπημένα με τεράστια χρέη στις Τράπεζες και το Δημόσιο, αλλά συντηρούνται συστηματικά από τον κρατικό μας προϋπολογισμό και χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που Έλληνες επιχειρηματίες όλων των κλάδων βάζουν λουκέτο ή κατάσχονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για οφειλές 500 ευρώ και άνω προς την ΑΑΔΕ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.


Αν σκεφτείτε επίσης ότι και το σύνολο των καναλιών της ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ) , ως “κρατική” τηλεόραση χρηματοδοτείται από το κράτος για να προβάλει μονίμως την κυβερνητική πολιτική, αντιλαμβανόμαστε πόσο εκτεθειμένοι είμαστε καθημερινά στην καθεστωτική προπαγάνδα.

Τα καθεστώτα πάντα χρηματοδοτούν επιμελώς την προπαγάνδα τους με λεφτά των υπηκόων τους.

Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε Πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια