Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα σκάνδαλα παράνομου στοιχηματισμού έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, αποκαλύψεις που σοκάρουν.


 του Αλέξανδρου Μυλωνά

Πριν από λίγους μήνες , η Interpol, προχώρησε σε ταυτόχρονη έφοδο σε παράγοντες της Super League 2. Ο λόγος είχε να κάνει με την επιχείρηση για την πάταξη του κυκλώματος για παράνομο στοίχημα.

Η επιχείρηση ετοιμαζόταν αρκετούς μήνες πριν όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Super League2, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Η αρχή είχε γίνει στην Αυστρία, ενώ ακολούθησαν κι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έπειτα από τη συνάντηση των εισαγγελέων πέντε χωρών, της Σουηδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας και της Ελλάδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα νέο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού εξελίχθητε στην γειτονική Ιταλία, όπου εμπλεκόμενοι φέρονται και διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ιταλίας όπως ο Σάντρο Τονάλι, ο Νικολό Τζανιόλο και ο Νικολό Φατζιόλι. Και συγκεκριμένα ο Φατζιόλι συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας και τελικά έπεσε στα μαλακά αφού τιμωρήθηκε μόνο με εφτά μήνες αποκλεισμό από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδος του.

Ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ο οποίος έχει ποντάρει μέχρι και 3.000.000 ευρώ στο στοίχημα, έχει ξεκινήσει θεραπεία απεξάρτησης από τον στοιχηματισμό, υπό την επίβλεψη του γιατρού, Πάολο Ζαρ. Ο Φατζιόλι μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο και παραδέχθηκε ότι ζητούσε δανεικά από τους συμπαίκτες του, ενώ αποκάλυψε και τις απειλές που δεχόταν λόγω των χρεών του. Επίσης, τόνισε ότι: «Πόνταρα στα πάντα, ακόμα και στην Τορίνο. Ποτέ, όμως, στη Γιουβέντους».

 ‘Ορμώμενος  από τις ειδήσεις αυτές τόσο στον διεθνή χώρο αλλά και στην ‘Ελλάδα  διερωτώμαι ποια είναι η αιτία που συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα στον χώρο του αθλητισμού; Κάλλιστα θα είχα την απάντηση «μα φυσικά το κέρδος». Εντάξει,  ας πούμε ότι η αιτία είναι το χρηματικό κέρδος,  αυτό το καταλαβαίνω για παράγοντες και εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο, αλλά ποδοσφαιριστές ηλικίας 22-25 ετών ταλέντα υψηλών προδιαγραφών που ήδη κερδίζουν τεράστια ποσά  είναι δυνατόν να αποσκοπούν στο κέρδος; 

Η απάντηση είναι άλλη και έχει να κάνει με τον εθισμό στον τζόγο . ‘Όπως είδαμε οι Ιταλοί παίκτες έχουν ξεκινήσει θεραπεία απεξάρτησης από τον στοιχηματισμό.

Τι είναι τελικά ο στοιχηματισμός;  Ασθένεια;  ή  παρακμή της κοινωνίας; 

Η μεγαλύτερη  ασθένεια του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι η απομάκρυνση από τις αξίες, τις αρχές, την ηθική, την αρετή.  Εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε νέες ψεύτικες «αξίες» και τις εμφυσήσαμε στα παιδιά μας στους απογόνους μας άρα στην ίδια την κοινωνία μας. Επομένως εμείς  πρέπει να κάνουμε θεραπεία απεξάρτησης πρέπει να καθαρίσουμε την κοινωνία μας από κάθε τι μιαρό και μολυσματικό που έχουμε επιφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια