Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εκλογονοθεία ενισχύεται με επιστολική ψήφο

 


Η επιστολική ψήφος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια “τρύπα” στα θολά νερά της εκλογονοθείας που επικρατεί στην Ελλάδα.

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30/11/2023. Αναφερόμενος στο θέμα των Ευρωεκλογών υπογράμμισε ότι πήρε την πρωτοβουλία να καθιερώσει την επιστολική ψήφο για όποιον το επιθυμεί εντός και εκτός Ελλάδος και ότι αυτό συνιστά ιστορική τομή που αποτελεί μία γενναία θεσμική μεταρρύθμιση και μια ισχυρή απάντηση στην αποχή και την αδράνεια των πολιτών. «Έτσι οι ευρωεκλογές αναδεικνύονται σε ένα πολλαπλό στοίχημα, πρώτον εδραιώνοντας την πολιτική σταθερότητα στη χώρα χωρίς αμφισβητήσεις που θα μπορούσαν να ναρκοθετήσουν την αναπτυξιακή της τροχιά” δήλωσε.

Βαρύγδουπες δηλώσεις με άκυρους χαρακτηρισμούς.

Από πού κι ως πού μια επιστολική ψήφος συνιστά θεσμική μεταρρύθμιση και μάλιστα γενναία; Δηλαδή μια ψήφος που ο ψηφοφόρος την κλείνει σε ένα φάκελο και αντί να πάει στο παραβάν να κλείσει τον φάκελο το κάνει από το σπίτι του, πηγαίνει στο ταχυδρομείο και στέλνει την ψήφο σε συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών, όπου εκεί τοποθετείται σε άλλη κάλπη. Αφού ο θεσμός- ρυθμός της κρυφής ψήφου και της κάλπης παραμένει, δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση- μετά τον ρυθμό- και τίποτα δεν αλλάζει ούτε εξασφαλίζει ότι η ψήφος δεν θα νοθευτεί από αυτούς που μετράνε, κάθε άλλο μάλιστα.

Οι εκλογές δεν είναι στοίχημα και μάλιστα πολλαπλό όπως δηλώνεις διορισμένε πρωθυπουργέ της εκλογικής νοθείας. Τι εννοείς όταν λές ότι είναι πολλαπλό στοίχημα οι ευρωεκλογές; Παίζετε και στοιχήματα σε βάρος των εκλογέων εσείς τα κομματόπαιδα της βουλής; Αυτό είναι σίγουρο αφού έχετε μετατρέψει την χωρα σε κράτος του τζόγου! Στοιχηματίζετε ότι θα μετρήσετε με τις εταιρίες σας τις επιστολικές ψήφους έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την νοθευμένη πρωτιά σας, για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις– όπως δηλώνετε– που θα μπορούσαν να ναρκοθετήσουν την καταστροφική τροχιά, που έχετε θέσει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια