Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θ. Σκυλακάκης: Περιμένετε μέχρι την 1.1.2024 να δείτε ποιον πάροχο θα επιλέξετε… να σας κλέβει

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδίδεται καθημερινά στην διαφήμιση των ιδιωτών παρόχων Ηλεκτρικής Ενέργειας, παρουσιάζοντας τον πολύχρωμο “μπουφέ” με τα φουσκωμένα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στα διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Έτσι ο υπουργός Θ. Σκυλακάκης την Τρίτη 5/12/23 από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έσπευσε να μας συμβουλέψει να κάνουμε υπομονή μέχρι την 1η του νέου έτους για να μάθουμε ποιες θα είναι οι τελικές τιμές των τιμολογίων που προσφέρουν οι πάροχοι, ώστε να επιλέξουμε με την δική μας – δήθεν- ελεύθερη βούληση.

Αφού ιδιωτικοποίησαν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ρεύμα-ερήμην των πολιτών- και το μετέτρεψαν σε κερδοσκοπικό προϊόν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας τους ιδιώτες παρόχους να ορίζουν τις τιμές αισχροκερδώντας εις βάρος των πολιτών, έρχονται τώρα να πείσουν τους πολίτες ότι δήθεν έχουν επιλογή στην τιμή που θα επιλέξουν να πληρώσουν!

Από την στιγμή που οι τιμές των παρόχων έφτασαν στα ύψη, ο κ. Σκυλακάκης και το Υπουργείο Ενέργειας, λειτουργώντας ως σπόνσορας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ανέλαβε πρώτα να επιδοτήσει τα τιμολόγιά τους, και σήμερα να ομαδοποιήσει τα 30-40 διαφορετικά τιμολόγια των παρόχων σε 4 μεγάλες κατηγορίες τιμολογίων, τις οποίες βάφτισαν με διαφορετικά χρώματα (μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο). Αυτό το ονόμασαν μεγάλη “μεταρρύθμιση” στην αγορά ρεύματος .

Ουσιαστικά βάζουν τον πολίτη να παρακολουθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, ενώ δεν είναι “παίκτης”, για να αποφασίσει ποια από τις ακριβές τιμές ρεύματος θα αγοράσει για να πληρώσει! Είναι τρελό!

Και δεν θα σταματήσουν εκεί. Να μου το θυμηθείτε ότι θα μας αναγκάσουν να πληρώνουμε και εταιρίες που θα παρακολουθούν το χρηματιστήριο ενέργειας για να μας συμβουλεύουν για το ποιο τιμολόγιο μας συμφέρει. Άλλωστε το ανέφερε “απαλά” ο Σκυλακάκης στο ΣΚΑΙ: «Η εναλλακτική είναι να πεισθείτε από κάποιον – διότι ελεύθερη αγορά έχουμε και ελεύθερη οικονομία – που σας στέλνει κάτι που θα είναι διαφανές και πειστικό και να πείτε: “αυτό μου αρέσει, αυτό το κίτρινο είναι πράγματι πολύ φθηνό, έχω τη δεξιότητα να το καταλάβω”. Δικαίωμά σας είναι αυτό» σημείωσε ο υπουργός, για να προσθέσει: «Αν δεν έχετε αυτή τη δεξιότητα και δεν θέλετε να είστε σε σύγχυση, περιμένετε.

Και εμείς απαντάμε: Δεν περιμένουμε τίποτε από εσάς και τα κόμματά σας κύριε Σκυλακάκη, διότι δεν είστε ικανοί να υπηρετήσετε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών! Δεν επιτρέπουμε το βασικό δημόσιο αγαθό που λέγεται ενέργεια να εμπορευματοποιήται.

Το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες. Η ενέργεια όπως και το νερό ανήκει σε όλους και δεν την παράγει κανένας, είναι σε αφθονία στον πλανήτη. Η πολιτεία δεν γίνεται να τιμολογεί και να πουλάει το ηλεκτρικό ρεύμα. Μπορεί μόνο να χρεώνει την συντήρηση του δικτύου διανομής στους πολίτες της και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γεωργία Βαγενά

Δεν υπάρχουν σχόλια