Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΑΑΔΕ έχει κηρύξει πόλεμο στους φορολογούμενους πολίτες

 


Γι άλλη μια φορά με την φράση "νέο όπλο" κατά της φοροδιαφυγής διαφημίζει το πρακτορείο ειδήσεων την ΑΑΔΕ που με σαρωτικές ψηφιακές διασταυρώσεις έχει σκοπό την σύλληψη εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην Εφορία ή φόρων που δεν καταβάλλονται από τους υπερφορολογημένους πολίτες. 


Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπου θα πραγματοποιεί σαρωτικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και δεδομένων για τον εντοπισμό των αδήλωτων εισοδημάτων, μας ενημερώνει το ΑΠΕΜΠΕ.

Η χρήση της λέξης "όπλο" αμέσως-αμέσως μας παραπέμπει σε πόλεμο. Η ΑΑΔΕ κρατά λοιπόν ένα νέο όπλο- που σημαίνει ότι έχει κι άλλα- κατά των φορολογουμένων πολιτών. 
Δηλαδή έχει κηρύξει πόλεμο στους  φορολογούμενους πολίτες και μάλιστα δεν είναι με το μέρος των πολιτών των οποίων συλλέγει τους φόρους αλλά βρίσκεται απέναντί τους. Αυτό μας δηλώνει το λεκτικό του πρακτορείου ειδήσεων... και συνεχίζει: 
 "Πρόκειται για νέα μονάδα ψηφιακών διασταυρώσεων η οποία θα αξιοποιεί, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όλες τις δεξαμενές φορολογικών δεδομένων, μεταξύ των οποίων τα ψηφιακά συστήματα φορολόγησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.
Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η νέα μονάδα να λειτουργήσει συνδυαστικά με όλα τα “ εργαλεία” της φορολογικής διοίκησης, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA), η εφαρμογή appodixi, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αλλά και τις πλατφόρμες καταγγελιών των πολιτών προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες σύλληψης των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην Εφορία ή φόρων που δεν καταβάλλονται."

Ο σκοπός λοιπόν της ΑΑΔΕ είναι να "συλλάβει εισοδήματα ". Ναι, αλλά στο όνομα ποιων εισπράττει τους φόρους, για να τα κάνει τί;

Η εύλογη απάντηση ενός κράτους δικαίου θα ήταν ότι συλλέγει τους φόρους στο όνομα των Ελλήνων πολιτών για να τους ανταποδώσει στους Έλληνες πολίτες σε έργα για το κοινό τους όφελος. 
Όμως μπορούν οι πολίτες να ελέγξουν την ΑΑΔΕ; Έχουν δυνατότητα να δούν τα ποσά που εισπράττονται και το πού πηγαίνουν τα δικά τους χρήματα; Σε ποια ανταποδοτικά έργα επενδύονται; 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, και μάλιστα με Νόμο, τον νόμο σύστασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από το 2016. Τα τεράστια έσοδα που εισπράττονται από την ΑΑΔΕ κανείς δεν γνωρίζει πού πάνε, ούτε ο υπουργός! Οι κομματικές κυβερνήσεις  παράνομα και αντισυνταγματικά θεσμοθέτησαν την ανεξαρτησία και ασυλία μιάς σκιώδους οντότητας χωρίς νομική προσωπικότητα που ονόμασαν ΑΑΔΕ και την έβαλαν να ορίζει , να ελέχει, να επιβάλλει και να εισπράττει φόρους κατα το δοκούν. 

Με τον ίδιο νόμο που έδωσαν όλα τα "ΟΠΛΑ" σε μια αρχή φάντασμα, παρόπλισαν κυριολεκτικά όλους τους πολίτες έναντι της ΑΑΔΕ, καθιστώντας μας θύματα του ίδιου μας του Δημοσίου- αφού το Δημόσιο είμαστε εμείς. Έδωσαν λοιπόν σε αυτή την ιδιωτική εταιρία φάντασμα δικαστική ασυλία και την δυνατότητα να εκπροσωπεί το Δημόσιο στα δικαστήρια εναντίον των Ελλήνων Πολιτών! 

Αυτή την εγκληματική διαχείρηση του κρατους μας μόνο εμείς οι Έλληνες πολίτες μπορούμε να την σταματήσουμε αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση και εφαρμόζοντας το πλήρες πρόγραμμα ελέγχου του κράτους μας με τον εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις". 

Γεωργία Βαγενά

Δεν υπάρχουν σχόλια