Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρωβουλή- Βιάζονται να ψηφίσουν πάνω από 140 φακέλους νομοθεσίας μέχρι τις ευρωεκλογές

 


Η Ευρωβουλή δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα δημοκρατικότητας, καθώς επισπεύδει τις διαδικασίες ψήφισης περισσότερων από 140 φακέλων νομοθεσίας μέσα σε 4 μήνες, προκειμένου να ΜΗΝ προλάβει η νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές, να αμφισβητήσει νομοθετήματα για την “μετανάστευση”, την “πράσινη” ατζέντα, την “τεχνητή νοημοσύνη” και τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, που έχουν δρομολογήσει για εμάς χωρίς εμάς!

Οι “πετσωμένοι” ευρωβουλευτές από τα λόμπι που γυρνούν στους διαδρόμους της Ε.Ε.- συμπεριλαμβανομένης και της Εύας Καϊλή, προβλέπεται να μην πάρουν ανάσα μέχρι τον Απρίλιο που κλείνει η ευρωβουλή λόγω των εκλογών στις 9 Ιουλίου. Θα ψηφίζουν ασταμάτητα μέρα νύχτα χωρίς βεβαίως να έχουν προλάβει να διαβάσουν τα εκατοντάδες νομοθετήματα που ψηφίζουν.

Όπως μας ενημερώνει το euronewsτο Ευρωκοινοβούλιο επισπεύδει λόγω… επερχόμενης ανόδου της ακροδεξιάς.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επισπεύσει τη νομοθεσία πριν από τη λήξη της θητείας του – προκειμένου να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερους νόμους πριν από τις ευρωεκλογές. 

Οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, αλλά η Ευρωβουλή κλείνει στα τέλη Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές θα έχουν μόνο 4 μήνες για να ψηφίσουν περισσότερους από 140 νομοθετικούς φακέλους. Τώρα το κοινοβούλιο είναι πρόθυμο να επιταχύνει τις συζητήσεις με το Συμβούλιο και να προσθέσει επιπλέον ψηφοφορίες.

«Είναι αλήθεια ότι θα υπάρξουν σύνοδοι ολομέλειας εδώ στο Στρασβούργο με πολλά θέματα για ψηφοφορία. Κανονικά αυτό που μπορεί να γίνει είναι να προστεθεί μια ψηφοφορία, για παράδειγμα, το απόγευμα, για να μην ψηφίζουν πάνω από δύο-τρεις ώρες στη σειρά, για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι οι βουλευτές, δεν μπορούν να ψηφίζουν ώρες επί ωρών», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου Γιόμε Ντουχ. 

Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει βασικούς νόμους όπως το Σύμφωνο μετανάστευσης, το νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη και τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες του μπλοκ. 

Στις Βρυξέλλες πολλοί πιστεύουν ότι η πιθανή ενίσχυση της ακροδεξιάς και των ριζοσπαστικών δυνάμεων βρίσκεται πίσω από τη νομοθετική βιασύνη, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για τη μελλοντική έγκριση τέτοιων νόμων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ακροδεξιά και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να κερδίσουν δύναμη στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ τα κυρίαρχα κόμματα και οι Πράσινοι θα μπορούσαν να χάσουν έδρες, μεταδίδει το euronews.

Πώς γίνεται όμως να είναι τόσο σίγουροι ότι τα ψηφισμένα νομοθετήματα εγκαθιδρύονται και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν παρα μόνο να εφαρμοσθούν; Ιδού το μέγα ερώτημα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν δεν ελέγξουν οι επόμενοι που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση των ευρωπαίων πολίτων στο ευρωκοινοβούλιο.

Διότι αν γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος των Συμβάσεων και των Συμφωνιών που σύστησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα διαπιστώσουμε ότι πολλά άρθρα έχουν παραβιαστεί και πολλά νομοθετήματα έχουν αποκλίνει από τον αρχικό σκοπό της Συνθήκης και της ίσης μεταχείρισης των εταίρων κρατών που συνιστούν την Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες λοιπόν είναι αυτοί που κρατούν την δύναμη της ψήφου στα χέρια τους, και θα πρέπει να επιλέξουν να στείλουν στην ευρωβουλή εκπροσώπους που θα τους τιμήσουν και θα λειτουργήσουν για τα συμφέροντά τους, μακριά από χρηματισμούς, λόμπι, κομματικές σέχτες και παζάρια για ίδιον όφελος.

Γεωργία Βαγενά

Δεν υπάρχουν σχόλια